Wednesday, December 7, 2011

Senyum yang penuh makna!
SERONOK tengok gambar tokoh-tokoh yang begitu sarat perjuangan mereka mahu mengangkat darjat  Islam dan ketamadunan bangsa.Mereka ini kalau dalam Negara dilihat sebagai idola ataupun ikon perjuangan Islam,seolah-olah tanpa mereka ini agama Islam akan tercemar.hancur dan selama ini juga UMNOlah yang menjadi punca kepada keruntuhan akhlak dan moral.

Kita tidak pandai menaksir gambar walaupun ada orang berkata sekeping gambar mempunyai seribu rahsia tersembunyi. Menyimpan seribu cerita,baik pahit atau manis.Kita juga tidak kasaf untuk menilik sejauh mana gambar itu boleh menceritakan betapa rapat atau mesranya hubungan seseorang atau perangaii seseorang itu.

Hanya yang bijak boleh menterjemahkan gambar-gambar sebegini tapi kalau kita melihat dengan mata kasar,mana mungkin wjud kemesraan kalau tidak ada hubungan istimewa bak kata pantun yang selalu Anwar Ibrahim lagukan,dari mata turun ke hati…

Mesra beriringan..kemana tu?
Tapi tidak mungkin Husam Musa ada hubungan dengan China dari Beijing ini kerana beliau tahu hukumnya namun kalau kita lihat gambar-gambar ini,hanya Husam dan Cina ini sahaja yang mampu menjawabnya.Mereka teman api mesra atau sebaliknya.Wallahualam. Tapi kalau husam juga terlibat dalam kegiatan tidak bermoral,sebagai pemimpin yang berada dalam kelompok yang partinya memperjuangkan Islam, elok sangat Husam bertaubat dan jangan berselindung di sebalik Islamiknya.Munafik tu!

Perghh sakan bergelek pejuang Islam ni!
Begitu juga dengan gambar-gambar Anwar Ibrahim ini.mana mungkin orang yang selalu bercakap menggunakan ayat-ayat Al-Qur`an,pernah membaca khutbah dimimbar masijd boleh berpeleseran sebegini.Menari,bergelek ini biasanya jantan-jantan sundal sahaja!
Dangdut ke Hindustan tu?
Mesranya Shamsidar!

 Hubungan Anwar dan Shamsidar pula didedahkan oleh adik iparnya Umi Hafilda tapi sampai hari ini baik Anwar ataupun Umi Hafilda berdiam diri.Kata orang bila diam itu bermakna betul.Takkan Azmin tidak tahu sejauh mana mesra danb romantiknya isteri beliau dengan Anwar hingga terpaksa anaknya menjalani ujian DNA untuk mengesahkan siapa bapanya.
Sampai bila segala rahsia pemimpin yang begitu `hebat' perjuangan mereka ini untuk membela nusa dan bangsa akan tersimpan.Hanya masa yang menentukan.Kita boleh tipu sekali dua tetapi tidak boleh menipu berulang kali.
Gambar terbaru- apakah masih ada kenangan antara kita?

Saat mesra Anwar,Shamsidar dan Umi Hafilda...masihkah berbekas kenangan kita?
 Kenangan-kenangan lama kalau disingkap satu persatu.Mungkin ada yang terluka,mungkin ada yang gembira tapi yang jelasnya untuk kuasa,kita sanggup menggadaikan apa sahaja.

2 comments:

PemikirpolitikJerantut said...

Mohon Link Tuan,
http://pemikirpolitikjerantut.blogspot.com/

Malaysia said...

salam ziarah..mohon link: www.malaysiaaktif.my

Powered by Blogger.

Rakan Blogger

Rujukan Entri

Kunjungan

Bila Keris Di Asam Limau

My photo
AKU bukan sesiapa.Biar kecil di sisi manusia tetapi ingin besar di sisi Allah.Biar rendah dipandang manusia tetapi tinggi di sisi Tuhan, Menulis melalui mata dan telinga,mencatat melalui akal dan sejengkal pengalaman. Aku cuma ingin mengisi kemerdekaan ini dengan berjiwa lepas bebas, keluar dan berlari meninggalkan jauh jiwa hamba.Aku tidak ingin jadi orang besar-besar jauh sekali bercita-cita untuk jadi Perdana Menteri, Menteri atau pemimpin yang ada-ada.Cukuplah aku menjadi aku..

Selamat Datang

Rangkaian

Followers