Thursday, April 1, 2010
PILIHANRAYA Kecil Parlimen Hulu Selangor yang bakal diadakan hujung bulan  nanti menjadi medan penting untuk membutikan penerimaan masyarakat semada mereka akan memilih parti yang mendokong pendekatan serta penghayatan politik fitnah, caci  maki,adu domba ataupun memberikan peluang kedua kepada Barisan Nasional sebagai pembuktian masyarakat berbilang bangsa dalam negara ini menerima  atau menolak konsep  atau gagasan 1Malaysia,-Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan.

PKR akan tetap dan diyakini akan menggunakan pendekatan politik biasa yang sedang meraka amalkan iaitu fitnah dan serangan peribadi terutama sekali kepada Perdana Menteri dan keluarganya.Bagi mereka itu sahaja jalan ataupun manifesto induk mereka bukan sahaja di pilihanraya ini tetapi dalam mana-mana pilihanraya sekalipun dan PRK Hulu Selangor ini mereka akan gunakan untuk mengasah fitnah mereka setajam-tajamnya.

PRK bersama rakan pembangkang mereka seperti PAS dan DAP akan meneruskan tradisi dan misi pembohongan penipuan mereka untuk mengabui mata rakyat,menghasut serta menipu dan menyalakan api kebencian terhadap kaum-kaum tertentu terutama sekali orang Melayu di tiga DUN iaitu Kalumpang,Batang Kali dan Kuala Kubu Bharu.

Mereka tidak ada pilihan,- mahu menjanjikan pembangunan dan kesejahteraan rakyat kerajaan Selangor yg dipimpin oleh pembangkang tidak mampu berbuat apa-apa walaupun sudah diberikan peluang mentadbir negeri itu dan mereka lebih berminat untuk bermain politik daripada mahu memikirkan masalah rakyat atau menyatukan semula masyarakat yang sedang berpecahbelah kerana kerakusan politik sempit mereka ini.

Bagi menutup kegagalan inilah, kita percaya PKR akan menggunakan modus oprendi yang sama iaitu mencerca calon BN serta memutarbelit fakta dengan menggunakan ramai `spin doctor’ yang mereka upah yang berada dalam parti itu.

Dalam saat Anwar sedang bergelut dengan masalah moral, kita percaya beliau akan menggunakan serta memutarbelitkan syarikat APCO Worldwide dan gagasan 1Malaysia bagi menutup mata rakyat daripada memebicarakan soal moralnya. Sistem kehakiman dan plis lagi sekali akan dijadikan alat oleh juak-juak Anwar kononnya sedang tidak berlaku adil kepada `tokoh pujaan’ mereka ini.

Tindakan provokasi-provokasi melampau akan mereka guna supaya wujud ketegangan antara kaum bagi tujuan memnacing undi dan terbukti dalam siri beberapa PRK sebelum ini, meraka tidak segan silu melakukannya kerana mereka merasakan undang-undang berada di tangan mereka.Malah dalam masa yang sama, mereka akan menuding jari kepada BN sebagai kononnya yang merancang segala-galanya itu.

Taktik-taktik kotor pembangkang cukup mudah dibaca namun walaupun begitu BN tidak boleh mengambil mudah PRK ini apatah lagi PM sendiri sebagai Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Selangor perlu memastikan dalam apa sahaja keadaan, BN perlu menang dan untuk kali ini semua anggota komponen BN perlu bersatu hati dan mempunyai cita-cita bersama untuk merampas kembali Parlimen Hulu Selangor yang telah jatuh ke tangan pembangkang pada PRU12 lalu.

Marauh UMNO,maruah BN dan paling penting maruah Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Selangor harus dibuktikan melalui PRK ini dan inilah juga saatnya untuk membuktikan UMNO dan BN Selangor sesungguhnya telah bersatu hati dan bersedia untuk merampas kembali Selangor pada PRU13 nanti dan Hulu Selangor harus menjadi titik permulaan kepadfa kebangkitan ini.

BN Selangor terutama sekali UMNO perlu membuang keangkuhan mereka dan kembali sedar bahawa mereka akan terus bernasib malang dan hanya memasang impian yang kosong untuk menawan kembali Selangor sekiranya mereka tidak buktikan komitmen itu dalam PRK Hulu Selangor ini.

Kegegalan BN dalam PRK ini juga merupakan penanda aras kepada kejayaan ataupun kegagalan gagasan yang telah diperkenalkan oleh PM  malah seandainya BN tumbang sekali lagi,, gagasan PM ini masih tidak lagi mencapai sasaran ataupun tidak difahami oleh rakyat dalam Negara ini terutama seklai di Hulu Selangor.

UMNO BN harus melihat PRK Selangor ini sebagai sesuatu yang cukup penring dalam calendar politik parti ini.Semua biro dan jentera harus digerakkan dan paling penting UMNO BN tidak boleh lagi bersandarkan kepada pendekatan politik lama sedangkan masyarakat sudah semakin dekat dan menghayati politik kontemporari.

PKR telah mengambil dan mendahului dalam ruang yang cukup banyak untuk mengalahkan segala strategi UMNO BN apatah lagi dengan kehadiran rakan kongsi mereka PAS dan DAP, pembangkang dipercayai akan menggunakan segala ruang serta kesempatan untuk mengelirukan rakyat sedang mamai diperbodohkan oleh golongan politik oportunis ini.

Lebih 60,000 pengundi akan menentukan untung nasib serta masa depan BN. Benarkah BN berubah ataupun BN bakal rebah sekali lagi?

1 comments:

Anonymous said...

Salam Sdr..

hebatnya Melayu kerana terus setia pada janji tapi adakah MIC dan MCA sehebat Melayu..?

Easalam..Haji Kari, Selayang Baru

Powered by Blogger.

Rakan Blogger

Rujukan Entri

Kunjungan

Bila Keris Di Asam Limau

My photo
AKU bukan sesiapa.Biar kecil di sisi manusia tetapi ingin besar di sisi Allah.Biar rendah dipandang manusia tetapi tinggi di sisi Tuhan, Menulis melalui mata dan telinga,mencatat melalui akal dan sejengkal pengalaman. Aku cuma ingin mengisi kemerdekaan ini dengan berjiwa lepas bebas, keluar dan berlari meninggalkan jauh jiwa hamba.Aku tidak ingin jadi orang besar-besar jauh sekali bercita-cita untuk jadi Perdana Menteri, Menteri atau pemimpin yang ada-ada.Cukuplah aku menjadi aku..

Selamat Datang

Rangkaian

Followers